Welkom bij Fysiotherapie Jacquelien Rozema
ZwangerschapscursusZwangerschapscursusnaar contactgegevens

Kosten:
Normaal:          € 115,- per 12,5 uur (= € 9,20 per uur)
Vroegboekers*: € 110,- per 12,5 uur (= € 8,80 per uur)
Korting bij aanmelding medecursist: € 5,00

* Aanmelding t/m 20e zwangerschapsweek

Voor Wie?
De zwangerschapscursus "Actief en Bewust Zwanger" is een cursus met voorlichting over zwangerschap en bevalling in combinatie met bewegen en oefenen.
Deze cursus is bedoeld voor vrouwen, die
actief (lichamelijk) en bewust (mentaal) met hun zwangerschap en bevalling bezig willen zijn, in de periode tussen de 25e en 37e zwangerschapsweek.


Cursusdoel:
Tijdens de cursus krijgt u veel informatie, zodat u zich goed kunt voorbereiden op de bevalling en de komst van de baby. Door de cursus te volgen kunt u beter omgaan met de veranderingen in uw lichaam die optreden tijdens de zwangerschap, bevalling en kraamperiode.

Lesprogramma:
De cursus bestaat uit 6 (wekelijkse) bijeenkomsten van 1,5 uur voor de bevalling, waarvan 1x met partner. Na de bevalling volgen nog 3 bijeenkomsten van 1 uur. Deze bijeenkomsten vinden plaats in Hardenberg, op maandag- en/of dinsdagavond. Zo nodig is ook een individuele cursus op maat mogelijk.

Inschrijvingsvoorwaarden:
De inschrijvingsvoorwaarden kunt u hier vinden.

Vergoeding:
Vraag bij uw verzekering na, de meesten vergoeden geheel of gedeeltelijk een zwangerschapscursus, dit is ook afhankelijk van uw aanvullend pakket.

Locatie Cursus:
zwangerschapscursusFloralaan 4, 7772 LL Hardenberg
Les inhoud:
De cursus bestaat oa. uit diverse oefeningen:
- Houdingsoefeningen
- Ademhalingsoefeningen
- Bekkenbodemspieroefeningen
- Ontspanningsoefeningen
De bedoeling van de oefeningen is het opbouwen van een goede spierbeheersing en het verkrijgen van een optimale conditie voor de bevalling. Daarbij krijgt u informatie over het verloop van de zwangerschap, de verschillende fases van de bevalling en de eerste tijd met de baby. Uiteraard hoort een stukje sociaal contact ook bij de cursus. Er is één cursusavond samen met de partner of iemand anders die nauw betrokken is bij de zwangerschap en de bevalling.


Voorbeeld van bal oefeningJacquelien RozemaOverige informatie:
De beide docenten, Jacquelien Rozema en Lies van Noort, beide fysiotherapeut van beroep, hebben deze cursussen jarenlang voor thuiszorginstellingen zoals Carinova gegeven onder de naam “Fit en Actief Zwanger” en"zwangerschapsgymnastiek".
 
Er geldt een maximum van 6 deelnemers per cursus, dus schrijf tijdig in om teleurstelling te voorkomen!


Lies van Noort

Bekijk hier ervaringen van eerdere cursisten.Valid HTML 4.01 Strict Valide CSS!